Cartell
El Centre de Geologia de Menorca organitza un nou cicle d’activitats familiars gratuïtes amb la col·laboració de ‘Sa Xaranga, Serveis educatius’. El proper dissabte 30 de març, a les 11h, el cicle arranca amb el taller "‘POSANT ORDRE A LES ROQUES I FÒSSILS DEL CENTRE DE GEOLOGIA".
 

CICLE D’ACTIVITATS CREATIVES I FAMILIARS PRIMAVERA 2019 AL CENTRE DE GEOLOGIA

CartellEl Centre de Geologia de Menorca organitza un nou cicle d’activitats familiars gratuïtes amb la col·laboració de ‘Sa Xaranga, Serveis educatius’. El proper dissabte 30 de març, a les 11h, el cicle arranca amb el taller "POSANT ORDRE A LES ROQUES I FÒSSILS DEL CENTRE DE GEOLOGIA’.

ACTIVITATS:

Dissabte 30 de març:Posant ordre a les roques i fòssils del Centre de Geologia

La primera sessió del cicle primavera 2019 es realitzarà a les instal·lacions del Centre de Geologia. Després de fer una breu visita guiada pel Centre, per tal de mostrar les idees bàsiques sobre la geologia de Menorca, els participants hauran ‘d’ajudar’ a classificar i ordenar diferents roques i fòssils en funció de la seva composició i origen.

Dissabte 13 d’abril: A la recerca de fòssils!

L’activitat es desenvolupa mitjançant una sortida entre s’Algar i Alcaufar. Els participants podran passejar i observar la geologia de l’entorn a la recerca de fòssils. Una vegada hagin trobat algun que els agradi especialment, el podran dibuixar i intentar deduir a quin esser viu podria correspondre.

Dissabte 11 de maig: Sortida geològica a Binimel·là

Mitjançant una excursió entre Binimel·là i cala Pregondó, es pretén mostrar algunes de les característiques geològiques de la zona i observar pràctiques agressives per a l’entorn, com els munts de pedres o els banys de fang. Es pretén debatre amb els participants perquè no s’han de fer aquestes pràctiques i es donaran consells per protegir el medi natural.

Dissabte 18 de maig: El marès: la pedra en constant formació

El cicle d’activitats finalitzarà amb un taller a les instal·lacions del Centre de Geologia, on els participants podran «crear» la seva pròpia mostra de marès. Amb el suport d’una lupa, es podran observar els elements que conformen el marès, i a continuació, podran «crear» una peça transparent que simularà un tros de marès, amb les restes de milers de petits organismes.

Completa el teu “Carnet de Geòleg” assistint a les quatre activitats i rebràs el lot de geòleg.

Inscripcions i informació a:
centregeologia@ajferreries.org
Tel. 971374505
 
 

CIME Agència Menorca Reserva de Biosfera Ajuntament de Ferreries
Consell Insular de Menorca - Departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera